Blog

Ole Stiig Petersen

Ole Stiig Petersen

DIGITAL TRANSFORMATION KRÆVER NYE KOMPETENCER

Corona-krisen har givet et boost til den digitale omstilling i virksomhederne. Aldrig før har så mange ledere og medarbejdere – på rekordtid – været tvunget til at skulle lære de digitale kommunikationsplatforme for at kunne arbejde hjemme. SKYPE, TEAMS og ZOOM er pludselig blevet en del af vores værktøjskasse. Det har ganske enkelt været måden, som mange af os har arbejdet på de sidste par måneder, når vi skulle i dialog med kolleger, kunder og samarbejdspartnere. Aldrig før har vi set så mange webinarer på de sociale medier som nu. Vi har med de nye kommunikationsværktøjer taget hul på de basale dele af den digitale transformation. Med hvad med forretningsprocesserne?

En succesfuld digital transformation i en virksomhed er svær at gennemføre med succes uden de rigtige personer med de nødvendige faglige kompetencer. Teknologier og nye forretnings modeller bliver hurtigt råvarer, der er tilgængelige for alle virksomheder. Hvad der gør forskellen mellem vindere og tabere er evnen til at identificere, rekruttere og beholde det digitale talent, der får teknologien til at arbejde – og bruger den til at udvikle nye ideer og skaber nye forretnings muligheder. 

alex-knight-robot

De spørgsmål, der hurtigt melder sig er: Hvem er de nye digitale medarbejdere, som organisationen har brug for? Hvordan ser profilen på disse medarbejdere ud? Hvor finder vi disse profiler? Skal vi til udlandet for at finde specialister til f.eks. Robotics industrien eller Drone industrien? Hvordan kan de digitale talenter blive engageret, rekrutteret og fastholdt?

For ledelse og medarbejdere kan betydningen af denne overgang være lige så markant som den industrielle automatisering var for fremstillings virksomhederne. Hos en af mine kunder har jeg det sidste par år hjulpet med at finde en leder og nogle specialister til et nyt team, der har til opgave at facilitere transformationen af koncernens finansprocesser og øge graden af automatisering i de meget rutineprægede processer som f.eks. Procure-to-Pay, Order-to-Cash og Record-to-Report. Opgaver, der i mange virksomheder er lagt i de velkendte Shared Service Centre, men som udmærket kan automatiseres ved brug af bedre ERP-systemer og indbyggede robotter i proces-flow’et.

Måske er det vejen til at hjemtage de opgaver, som mange virksomheder gennem de seneste 10-20 år har flyttet til udlandet, men som nu kan erstattes af nye teknologiske muligheder, styret af veluddannede danske medarbejdere, i Danmark?

Virksomhederne har i dag masser af talent og kompetencer at byde ind med. Spørgsmålet er, hvilke nye færdigheder har de nuværende ledere og medarbejdere brug for, hvis de skal kunne holde trit med den digitale transformation og udvikling? 

DEL GERNE OPSLAGET !

Del på linkedin
Del på facebook
Del på google
Del på twitter

Andre indlæg