Blog

Mie Liv Hansen

Mie Liv Hansen

Er du klar til den nye generation af medarbejdere?

Z-GENERATONEN ER PÅ VEJ.

Den unge generation har i dag høje krav og forventninger om modydelser fra arbejdsgiveren, og arbejder for mere end ”brød på bordet”. De drives i høj grad af egen udvikling, ansvaret og de spændende opgaver, klimadebatten, et bæredygtigt miljø, og mindre af løn, jobsikkerhed og årsbonus – livet ligger foran dem, og de lever i nuet. De yngre generationer ønsker at udvikle sig professionelt og menneskeligt, de er passionerede, anderledes på den gode måde – men også meget værdifuld arbejdskraft.

Kravet om udvikling kan dog være svær at efterleve for virksomhederne, både ift. hvad de forventer af uddannelse og karriereudvikling, hvor meget de direkte omkostninger er, men også hvad det koster i tabt arbejdstid?

Coaching og sparring er en mulighed

Online coaching eller on-site coaching er en efterspurgt service, da medarbejderen eller den nyudnævnte leder kun bruger de 60 minutter, som sessionen tager, og virksomheden kan som modydelse kræve, at hjemmearbejde (for det vil der være i et professionelt forløb) laves i fritiden. Ved on-site-coaching kommer coachen til virksomheden a la fysioterapeuten eller massøren, så sessionerne kan foregå face to face i virksomhedens egne omgivelser. Et tredje alternativ, som også er populært, er coaching samtaler i naturen, hvor man under en times vandring får en god snak om relevante emner for medarbejder eller leder.

Det er vores erfaring, at medarbejder- eller leder coaching er en god investering i kølvandet på  on-boarding af de unge/nye såvel som allerede etablerede medarbejdere, da det kan være lige netop det, som gør, at medarbejderne knyttes tættere til jeres virksomhed. Det kan også være coachingforløb i forbindelse med opstart af et nyt stort projekt eller en ny afdeling.

Medarbejderne får noget ud af at arbejde med sig selv, men det er ikke nogen hemmelighed, at det i sidste ende giver virksomheden endnu mere. Fordelen er nemlig ikke blot den enkeltes personlige udvikling, målet er også at få medarbejderen til at forbedre rutiner og sætte nye processer og tanker i gang.

Z-generationen ønsker en arbejdsplads, som udvikler dem både fagligt og personligt, og det medvirker et coachingforløb til – udover at give større fællesskab, samarbejde og i sidste ende bedre resultater. Forløbet er ofte over flere sessioner, hvor medarbejderen løbende styrkes og får klarere indsigt i egne evner, værdier og mål, og coachen hjælper også med at fokusere på glæderne i arbejdslivet trods eventuelle udfordringer.

Du har naturligvis, som leder indflydelse på, hvad du ønsker, at den enkelte medarbejder, afdeling eller gruppe skal arbejde med. Det kunne være emner som samarbejde, ansvarlighed, integritet, ambitioner eller virksomhedens værdisæt.

Og så gælder det for coach, medarbejdere og ledere om at få det bedste frem i hvert enkelt individ, og at arbejde på at bruge forskellighederne i det fremadrettede samarbejde.

Passioneret generation

De nye generationers medarbejdere lægger rigtig mange timer i arbejdet og er tilgængelige på mail og mobil det meste af tiden. Men hvor deres forældres generation måske gjorde det samme for at ”stige i graderne” eller fordi, det var forventet for at få et hjørnekontor, så er de nye medarbejdere meget passionerede i forhold til deres arbejde og vil gerne have job, som giver arbejdsglæde, fleksibilitet og livskvalitet.

De vil gerne udvikle sig, og det er det, som medarbejder coaching kan være med til at sikre – men det skal være professionelt og seriøst. Hvis du vil vide mere, så klik ind på mieliv.dk

DEL GERNE OPSLAGET !

Andre indlæg