Blog

Ole Stiig Petersen

Ole Stiig Petersen

Hvordan sikres en succesfuld start for en ny leder?

Topledere har også brug for en formel onboarding plan.

Tempoet og kravene til en topleders overgang til en ny stilling er i dag så store, at uden nogen struktur omkring overgangen, vil lederen sandsynligvis hurtigt finde sig ’under vandet’. Undersøgelser viser, at de fleste nye topledere ikke har en formel overgangs plan. Så hvordan sikrer lederen sig så, at han eller hun rent faktisk lever op til forventningerne? 

Usikkerhed om forventninger til den nye leder skaber ofte misforståelser og utryghed hos såvel medarbejdere som lederen selv. Det er derfor vigtigt, at der som led i ansættelses processen laves en plan, der ikke alene sikrer en succesfuld onboarding af den nye leder, men også, at der udarbejdes en plan for, hvordan den nye leder får succes i sit nye job.                 

Som topleder eller en del af topleder-team’et i en virksomhed er der mange forhold at sætte sig ind i og tage stilling til. Dit nye ledelses-team, medarbejdere, kunder, leverandører, strategien, økonomien, markeds forhold og måske også nogle ’brændende platforme’ eller nødlidende projekter, der lige skal analyseres og tages beslutning om.

Kulturtilpasning er en af ​​de mest almindelige grunde til, at nye ledere kæmper ekstra meget som led i deres overgang til den nye ledelsesrolle. Hertil kommer en række andre forhold, som jeg vil komme ind på i et kommende blogindlæg.

LAV EN PLAN DER BESKRIVER HVORDAN

Jeg kalder det ‘Planning for succes’, fordi jeg finder det utrolig vigtigt, at den nyansatte leder og virksomhedens øverste ledelse gør sig klart, hvilke succeskriterier den nyansatte leder skal nå på kort og på langt sigt. Det er jo en del af det vi har drøftet undervejs i rekrutterings processen, så derfor er det vigtigt at tage stillingsbeskrivelsen frem igen og lade den ligge til grund for udarbejdelse af en plan, der sikrer, at lederen arbejder efter de opstillede mål, og at de gensidige forventninger bliver indfriet i opstarten og i det fremadrettede ansættelsesforhold, som gerne skulle være holdbart i mange år.

Og husk så på, at i mange tilfælde forlader medarbejdere ikke deres arbejdspladser. De forlader deres chefer!

 

 

 

DEL GERNE OPSLAGET !

Del på linkedin
Del på facebook
Del på google
Del på twitter

Andre indlæg