Blog

Susanne Taarnager Strøm

Susanne Taarnager Strøm

JOB-MULIGHEDERNE I ET CORONA-RAMT MARKED?

Det danske jobmarked var i topform før Corona ramte…

I januar måned, inden Coronavirus kom hertil, nåede den danske beskæftigelse en ny rekord med over 2,8 millioner personer i arbejde. Det danske arbejdsmarked var altså i god form, inden Coronavirus begyndte at sprede sig som chokbølger i det ganske land. Vi stod pludselig over for en nedlukning af samfundet som aldrig før, og arbejdsløsheden steg med rekordfart fra dag til dag.

Hvordan ser det så ud nu?

Der er faktisk blevet færre aktivt jobsøgende i tiden under Corona-krisen! Det viser data fra de forskellige jobportaler, og det bekræftes af fagforeningen Djøf og konsulenthuset Ballisager. Jobindex har haft 22% færre jobsøgende i første halvdel af maj – sammenlignet med maj 2019.

Siden nedlukningen skete i marts, er andelen af aktive jobsøgende, der tilgår Ofir via søgninger på Google, faldet med 42 pct. I samme periode er andelen af samme type brugere på jobsitet, som kommer fra statens jobportal, Jobnet, faldet med 70 pct. Normalt besøges Ofir af 600.000 jobsøgere per måned. Der er jobs at søge!

ANTALLET AF JOBANNONCER ER STEGET 

Men der er færre ansøgere – hvorfor?

Motivationen til at søge job er dalet, grundet beskæftigelsesindsatsen er væk og ledige skal dermed ikke søge et vist antal job hver måned.

En anden grund kan være, at de, der tidligere var aktivt jobsøgende og i uopsagt job, ved, hvad de har – men ikke, hvad de eventuelt går ind til, og derfor nu er blevet usikre på, hvordan en ny kommende arbejdsgivers situation er. Derfor bliver de lige nu i trygge rammer og venter med en jobsøgning. Det vurderes derfor at der er faldet en del jobsøgere fra af denne årsag.

Andre søger slet ikke et nyt job, da de er blevet “tudet ørerne fulde” af, at der ingen jobs er pt. eller det er et skidt tidspunkt med mange ansøgere.

Men billedet ser åbenbart lidt anderledes ud. Vi har ikke et jobmarked, der er nedkølet og uden mulighed for de jobsøgende. Så fra mange steder rundt i markedet lyder opfordringen til at søge job nu – da man jo ikke ved om der vil være flere personer ledige, som man skal konkurrere med efter sommerferien.

Faktum er, at de sidste dage faktisk hver dag har budt på nye jobannoncer rundt om på alle jobsøgningsportaler.

Måske er der en stilling for dig lige nu, som du længe har drømt om?

Dette blog-indlæg er skrevet af Susanne Taarnager Strøm

DEL GERNE OPSLAGET !

Andre indlæg