Blog

Mie Liv Hansen

Mie Liv Hansen

Livet efter hjælpepakkerne – send dine medarbejdere godt på vej

Forventer du fyringer?

Læner din virksomhed sig op ad samme forventning som 49 % af de danske top 1000 finans-direktører, som forventer fyringer nu i maj eller efter sommerferien? PwC har i en nyligt gennemført undersøgelse ”taget temperaturen” hos 824 finansdirektører i 21 lande. Globalt er forventningen dog kun på 28 %, så det er skidt nyt for Danmark, udtaler adm. direktør i PwC, Mogens Nørgaard Mogensen, som derfor også tror, at mørketallet for fyringer er rigtig stort.

Han forventer derfor, at en stor del af afskedigelserne vil ske efter sommerferien, når hjælpepakkerne stopper med at holde hånden under virksomhederne – eller dens medarbejdere. Danmark er et lille land med et begrænset hjemmemarked, og vi er derfor totalt afhængige af verdensøkonomien og markeder som USA, Kina og ikke mindst vores store nabolande, England og Tyskland. Og kan man ikke afsætte produkter og services som før, så må man reducere omkostningerne. Mange virksomheder, som f.eks. Simcorp, udskyder eller sløjfer bonus og lønregulering for medarbejdere og ledelse i et forsøg på at skrue på forskellige håndtag. Andre virksomheder igen nedsætter alle medarbejderes løn med samme procentdel i en periode eller nedsætter arbejdstiden og dermed lønnen pr. uge.

For at hjælpe afskedigede medarbejdere videre i arbejdslivet på bedst mulig måde, har vi i Lisberg Management udarbejdet nogle  ’Headhunter Outplacement’ pakker.

Se mere på http://www.mieliv.dk

Forudser du mangel på ressourcer?

I den samme population af finansdirektører fra de danske top 1000 virksomheder forudser 24 % af dem, at de i den næste måned vil have mangel på medarbejdere til at udføre kritiske opgaver.

Det er virksomhederne ikke alene om – at stå i et dilemma med fyringer og samtidig mangle arbejdskraft i virksomheden. Et andet dilemma er, hvornår man kan tillade sig at rekruttere igen efter at have afskediget flere medarbejdere som konsekvens af den aktuelle krise.

Interim ressourcer er en mulighed

Hvis din virksomhed har brug for en leder, ”oprydder”, ”planlægger” eller bare en midlertidig specialist i en turbulent periode, så læs mere på www. lisberginterim.com eller kontakt mig på 3030 4996, eller mail til: mie@lisbergmanagement.com.

DEL GERNE OPSLAGET !

Andre indlæg