Blog

Pernille Lützhøft

Pernille Lützhøft

STÅR DU UDEN JOB?

.. eller er du en af dem, der vil komme til at miste dit job, så søg hjælp

Det er for tidligt at afgøre, om kampen mod Corona er pengene værd – men er du en af dem, der vil komme til at miste dit lederjob, så sørg for at komme i gode hænder.

Vi har alle brugt tid på at se på eksponentielle grafer, sygdommen har endnu ikke toppet og vores forståelse af konsekvenserne øges hver dag. Men det er stadig uoverskueligt for de fleste at forstå, hvor meget vores samfund vil blive påvirket af pandemien. Der er en del vi endnu skal lære. Der er ingen tvivl om, at denne tid vil forandre os for altid. Vi står ganske enkelt i et paradigme skifte.

Man skal ikke være særlig spirituel for at se Corona som et tegn. Denne enorme omvæltning af vores liv og samfund vil give os en læring. Corona skal ihvertfald have den tak, at den husker os på, at alle er lige – uanset kultur, værdier, religion, titel, økonomiske formåen eller hvor berømte, vi er. Den kan ramme os alle. 

Medforfatter til artiklen

Corona minder os også om, at vi alle er forbundne – og når noget rammer en, så får det også en effekt på andre. Falske grænser har lille værdi. Og Corona minder os om at holde vores ego i ave. Lige meget, hvor fantastiske vi selv synes, vi er, eller hvor fantastiske andre mener, vi er, så kan en virus få hele verden til at stoppe op. Men vi har stadig vores frie vilje i behold. Vi kan selv vælge, i hvilken grad vi vil samarbejde, dele, give, støtte eller hjælpe hinanden.

Ledere og medarbejdere vil miste deres job. Det er næsten ikke til at bære, føles som et slag i ansigtet og en deroute. Smerten og tabet ved et brud med en så væsentlig del af ens hverdag vil næsten altid være langt større for personen end for virksomheden. Det gør rigtig, rigtig ondt at blive fyret. Det føles som at blive kasseret, smidt ud af arbejdsfællesskabet og skilt fra sine nærmeste på samme tid. Og det koster på det materielle plan. Det kan i yderste konsekvens føre til, at man må flytte fra hjemmet og lægge livsstilen om og måske blive afhængig af, at ens partner eller det offentlige forsørger en.

Men når man lige har sundet sig, vil man med en struktureret tilgang have mulighed for at vende den situation til noget godt – måske endda bedre end før. Det er netop nu her, man skal tage sig   tid til at overveje sit næste skridt. Det er naturligt at være nervøs for økonomi, status, og andres forventninger til én og derfor fristende at foretage hurtige skridt, søge det første og det bedste job. Men det er ikke sikkert at man får det. Det er nødvendigt at stoppe op og tænke sig om, inden man bevæger sig videre og evt. ind i et nyt job. Der er nemlig mulighed for netop nu at skabe en dagligdag, som er bedre end den var før.

Det er lige nu, at man kan se den måde, man har indrettet sig på lidt fra oven. Det er netop nu, man har muligheden for at få balance i den tid, man bruger hjemme og ude, og tage op til overvejelse, om man lever det liv man gerne vil – eller det liv andre forventer, man lever.

Der er også visse ting, man skal have orden i, inden man kaster sig ud i at søge en nyt job. CV’et, ansøgning og elevatortalen mv. har alle ligget i skuffen siden sidst og trænger givet vis til afpudsning og ajourføring. 

Hvordan får du succes med det?

Det er uvurderligt at have en fortrolig samtalepartner i en afklarings- og jobsøgnings proces.  Jeg er overbevist om, at de som har prøvet det, vil nikke ja. Jeg, og Lisberg Management vil gerne bistå dig. I et outplacement forløb med dig vil vi tage udgangpunkt i din aktuelle situation og dine tanker om et nyt arbejdsliv. Vi vil tage afsæt i dine ønsker samt dine faglige, personlige og ledelsesmæssige kompetencer, og guide dig gennem en struktureret proces til et nyt og forhåbentlig bedre arbejdsliv.

Vi ved hvad der skal til.

Det første du skal gøre, såfremt du kommer til at opleve en afskedigelse, det er at forhandle et outplacement forløb ind i din afskedigelse. Det kan betale sig for alle. Ring derefter til os – eller gerne før. Vi skal nok få dig på skinner igen. Du er ikke den eneste.

Her kan du finde mere information om Lisberg Managements Outplacement forløb

Pernille Lützhøft og Ole Stiig Petersen

Vi glæder os til at høre fra dig.

Mobil:    20101230  og  30927120

 

 

DEL GERNE OPSLAGET !

Andre indlæg